Kims Øletiketter

Slagelse Bryghus, Slagelse


Bryggeriet “Poulsbjerg” I/S, 1875-1896
A/S Bryggeriet “Poulsbjerg”, 1896-1909
Slagelse Bryghus A/S, 1909-1964 I

1875 er navnet Bryggeriet “Poulsbjerg”. Man ansætter nu Kaptajn Ingwersen som leder af bryggeriet. Han var inspireret af producenterne af bayersk øl og ville også optage dette i produktionen. Da brygger J. C. Jacobsen i 1847 anlagde Carlsberg i Valby, fik det mange lokalbryggerier til at følge den ”ny ølmode”. Kaptajn Ingwersen er ikke i tvivl. Han omlægger bryggeriets produktion, så bayersk øl får en fremtrædende rolle. Produktsortimentet udgør nu: Pilsner, lagerøl, hvidtøl, dobbeltøl, kraftøl og skibsøl.

I 1909 var langtfra alle, der var glade for at miste byens bryggeri. Så en kreds af byens borgere og landmænd gik sammen og opkøbte Poulsbjerg A/S og omdøbte det til Slagelse Bryghus A/S. Aktiekapitalen blev sat til kr. 100.000. Sagfører Carl Hansen blev bestyrelsesformand. Den øvrige bestyrelse bestod af: Gæstgiver R. Pedersen, købmand J. Chr. Fass, forpagter Henriksen og bryggeriejer G. Harboe. Adolf Harboe blev ansat som administrerende direktør.

I 1913 dør Adolf Harboe, og købmand J. Chr. Fass udnævnes til ny direktør og starter mineralvandsfabrik op på bryggeriet. Det blev en hård tid for bryggeriet.

I 1963 lukker og slukker Slagelse Bryghus.


Slagelse Bryghus